Mi-am creat ca un fel de reflex în ultimele zile să intru pe internet ca să verific evoluția pandemiei. Probabil și tu faci asta cel puțin odată pe zi. Am văzut că de la începutul pandemiei și până astăzi, la nivel mondial au murit peste 87000 de oameni din cauza noului virus. O cifră foarte mare, dacă stai să te gândești că atunci când moare un singur om, odată cu el dispare un întreg univers în care el acționa și se mișca. Apare durere și dispare un sprijin din viețile multor oameni. M-am uitat apoi din curiozitate să văd care este statistica privind avorturile. De la începutul anului și până în prezent au fost făcute peste 11.000.000 de avorturi la nivel mondial.

Tot astăzi am dat peste un articol dintr-o publicație românească în care autorul se plângea de faptul că în această perioadă multe spitale din România nu mai fac avort la cerere.

Mai mult, articolul îl citează pe un medic ginecolog care a dorit să rămână „anonim” și care atenționează că în perioada următoare „va apărea o problemă de sănătate”.

Acum stau și mă gândesc, cum putem noi oamenii să fim atât de cruzi încât să omorâm 11 milioane de copii în 3 luni? Ce vină are micuțul acela care nu se poate apăra și care este scos cu forța din burta mamei lui, spintecat și aruncat la gunoi? Cum rămâne cu dreptul său la viață? De ce nu are și el șansa să fie fericit?

Avortul nu o face pe femeie să nu mai fie mamă, ci o face mama unui copil mort. Acesta este adevărul, indiferent cum l-am cosmetiza ca să pară altfel.

Mi s-a părut foarte dubios faptul că articolul lansează un avertisment cu privire la o viitoare problemă de sănătate, din gura unui doctor anonim. Ce doctor care se respectă face asta? Probabil unul care nu există.

Poate situația specială prin care trecem ne va învăța și această lecție: în final tot acasă ajungi, tot aici e refugiul în momente grele, unde te așteaptă familia și copiii tăi. Așadar hai să ne oferim șansa de a fi întâmpinați acasă de copiii noștri. Să nu-i mai aruncăm la canal.

P.S. Riscul îmbolnăvirii cu Covid 19 la copii mici este foarte scăzut și chiar dacă iau acest virus, copii fac o formă foarte ușoară de boală sau nu manifestă deloc semne de îmbolnăvire.