Recent, președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat legea prin care orele de educație sexuală au devenit obligatorii pentru elevii din țara noastră.

Astfel, școlile sunt obligate să organizeze măcar o dată pe lună ore de educație sexuală. Ce e rău în asta? Aceste ore sunt vehicule de promovare pentru idei periculoase din agenda organizațiilor care promovează ideologia de gen, idei precum: avortul, masturbarea, fluiditatea de gen, curiozitatea sexuală și pot afecta în mod definitiv inocența copiilor noștri.

Într-un interviu acordat postului de radio RFI, Borbala Koo, fost director al Societății de Educație Contraceptivă și Sexuală arată care este miza acestor ore de educație sexuală „motivul principal este legat de faptul că niciodată nu s-a înțeles exact, la noi, ce înseamnă de fapt și de drept educația sexuală. Toată lumea a limitat definiția la educația legată de actul sexual. Ori educația sexuală este cu totul și cu totul altceva. Educația sexuală promovează înțelegerea sexualității individului și adaptarea comportamentelor în funcție de informațiile pe care le are. Educația sexuală este o educație care se bazează pe drepturile fundamentale ale omului, ca atare și pe drepturile copilului. Educația sexuală înseamnă echiparea individului cu cunoștințe, cu atitudini și cu abilități și este legată și de valorile fundamentale ale omului respectiv. Deci nu se discută, în momentul în care se vorbește despre educație sexuală, în mod limitat de educația legată de actul sexual. Se discută despre modul în care trebuie să te comporți în societate, despre comunicare, despre diversitate, despre toleranță, despre ceea ce poți și trebuie să faci pentru a-ți apăra propriile drepturi”.

Ce este de făcut? Cred că e un moment bun să fim aproape de copiii noștri. Să discutăm cu ei aceste lucruri, pentru a nu da altora întâietate în a aborda aceste subiecte. În calitate de părinți avem dreptul să participăm la cursurile copiilor noștri. Putem merge la școală atunci când sunt programate aceste ore de educație sexuală pentru a ne asigura că lucrurile nu derapează. Totodată, ne putem retrage copiii de la aceste cursuri, dacă simțim că informațiile de acolo nu sunt relevante pentru ei.