M-a întrebat zilele trecute o doamnă, ce vrea Dumnezeu să ne transmită prin faptul că îngăduie asupra omenirii această boală molipsitoare?

Departe de mine gândul că aș putea ști care este mesajul lui Dumnezeu, dar mă duc la Scriptură și văd acolo că în istoria mântuirii momentele acestea de calamitate, boală și suferință erau îngăduite de Dumnezeu pentru a-i îndemna pe oameni la pocăință, la a-și întoarce fața către Dumnezeu și a-și cere iertare. Pocăința este unul dintre cele mai bune lucruri pe care îl poate face un om în viața aceasta. Ea ne împacă cu Dumnezeu și ajută să creștem. Cineva numea pocăința cel mai bun seminar de dezvoltare personală.

Aș vrea să mai clarificăm un lucru. Aud multe voci în jurul meu care dau vina pe Dumnezeu pentru boala aceasta. Dumnezeu nu este sursa răului. El le-a făcut pe toate bune. Noi suntem cei care prin acțiunile noastre putem face binele sau răul. În virtutea liberații pe care o avem, Dumnezeu îngăduie să facem rău chiar și atunci când acesta se întoarce împotriva noastră.

Așa se face de exemplu că Dumnezeu îngăduie ca milioane de copii să fie uciși în fiecare an prin avort (numai în primele trei luni ale anului 2020 s-au făcut deja peste 8 milioane (8.000.000) de avorturi în toată lumea. Nu putem da vina pe Dumnezeu pentru asta, ci pe noi care folosim în mod iresponsabil libertatea pe care am primit-o. Dumnezeu îngăduie, dar suferă alături de noi. Așadar este o vreme de evaluare. Cum sunt eu în fața lui Dumnezeu? Cuvântul criză înseamnă judecată. Este vremea să ne judecăm propria viață și să cerem iertare pentru greșeli. Dacă facem asta câștigăm cel mai valoros lucru din această criză: pocăința. Pocăința mea poate schimba lumea  și poate să schimbe hotărârea lui Dumnezeu.