Am citit de curând o știre apărută pe Recorder care aprecia drept abuzivă măsura de a-l transfera pe IPS Pimen de la Suceava la București cu elicopterul. Nu am putut să nu observ tonul tendențios folosit de autorul știrii care lasă să se înțeleagă că Biserica ar jongla cu legea.

Personal consider că a fost o măsură necesară. Un om care are aproape 91 de ani și a fost confirmat ca având Covid merită să aibă parte de tratamentul necesar (inclusiv de transfer la un alt spital dacă acest lucru este de folos). Mai ales că IPS Pimen are o responsabilitate foarte importantă fiind Arhiepiscop al Bisericii Ortodoxe (funcție asimilată în România cu cea de ministru). Dacă un ministru ar fi avut nevoie de transfer cu elicopterul nu cred că s-ar fi scandalizat nimeni. Dar, dacă are legătură cu Biserica, atunci este pricină de nemulțumire.

În altă ordine de idei aș dori să îl invit pe autorul acestei știri,, și pe toți cei care au o nemulțumire la adresa Bisericii, să se ia la rost, nu cu păcatele creștinilor și ale preoților, ci cu cel care este Capul Bisericii, adică cu Hristos. Sau cu Sfinții, cu marii teologi ai Bisericii și cu scrierile lor. Dacă vrei să lovești în Biserică demontează Scriptura, Patericul sau Filocalia. Acestea sunt fundamentele Bisericii, nu salariile preoților sau tratamentul unui episcop. Sunt sigur că dacă te apropii cu onestitate de aceste lucruri îți dai seama ce înseamnă și ce valoare morală și spirituală are Biserica.